Thursday, 20 October 2011

Islams mål i Europa

Tack vare Gates of Vienna kunde jag för några dagar sedan ta del av en intressant och talande video, som skildrar delar av en debatt i Belgien nyligen mellan Abu Imran ledare av organisationen Sharia4Belgium och Filip Dewinter ordförande i Städer mot islamisering. Jag tycker det finns skäl att på svenska återge och kommentera texten här.

Abu Imran: ”Ett av våra debattvillkor är att vår profet inte får förolämpas, inte heller Koranen eller Allah. Jag är inte ansvarig för vad som händer med personer som slungar ut förolämpningar. Det finns mängder av muslimer i belgisk politik, vilket är något jag inte kan förstå. Du är antingen muslim eller demokrat, du kan inte vara bådadera. Jag bryr mig inte om otrogna. Min uppgift är att behaga, Allah, inte otrogna. Lagen görs inte i parlamentet, den görs inte av ministrar. Det är Allah som gör lagen. Det är omöjligt för en muslim att vara demokrat. Om du vill acceptera demokrati som din ideologi, så har jag inget emot det. Men du kan inte vara en judisk kristen, du kan inte vara en islamisk jude och du kan inte vara en muslimsk demokrat. Du är antingen muslim eller demokrat.”
Filip Dewinter: ”Det stora problemet är att i Antwerpen, i Flandern, i Europa tolereras detta slag av nonsens! Det får mig att må illa och om det gör mig till intolerant att säga att vi måste förbjuda detta, så må så vara. Detta är vårt största problem, vår största svaghet.”

Det Abu Imran säger här kan för den oinvigde framstå som ett uttryck för islamisk extremism, men med insikt om islamisk doktrin är det i själva verket inget annat än mainstream islam. Hur kan jag då påstå detta? Jo, genom att hänvisa till de främsta företrädarna för samtliga ledande grenar av islam, vilka har uttalat vad som gäller i Ammanbudskapet. Detta budskap. Som anses bindande för alla muslimer säger entydigt att en muslim skall underkasta sig och följa en av de godkända lagskolorna för sharia.
Nu är det så att sharia förnekar de för demokrati mest nödvändiga mänskliga rättigheterna. Detta gäller bl.a. åsikts- och yttrandefrihet, religionsfrihet och alla individers likhet inför lagen. Detta visar att islam är helt oförenlig med västerländsk demokrati, vilket är precis vad Imran säger i videon. Han bekräftar också rättrogna muslimers djupa förakt för alla otrogna.

Filip Dewinter har naturligtvis helt rätt när han säger att vi måste sluta tolerera denna muslimska intolerans.
Den unge muslimen är längre fram entydig om vad hans organisation har som mål ˗ att förvandla Belgien och resten av Europa till islamiska stater. Han medger också att Dewinter har helt rätt då denne menar att islamiseringen pågår för fullt. Det senar är ju något som våra vanliga media hånfullt brukar förneka.

Det som mot bakgrund av denna och liknande information, lätt tillgänglig på nätet och i media, gör mig mest förvånad och frustrerad är att nästan inga i de politiska och mediala eliterna kan eller vill göra en analys och seriös granskning av detta påtagliga hot mot allt de i högtidstalen säger sig värna.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 comments:

Christer said...

Här är en url som går direkt till din bok:

http://booksondemand.e-butik.se/?artnr=02160-0

Dessutom, länkarna längst ner på varje inlägg är korrumperade. Det går inte att klicka på dem.

Nils Dacke said...

Tack för tipset Christer. Jag vet inte vad son hänt med länkarna.

Anonymous said...

Bybor i Nävlinge grep tjuv – blev själva häktade

Av Redaktionen, 2012-06-24

redaktionen@nordfront.se

6.
En tjuv hade åkt runt mellan gårdarna i Nävlinge och stulit för hundratusentals kronor. Efter att ha hållit utkik på kvällarna lyckades två av ortsborna ta tjuven på bar gärning. Nu har de själva blivit ”brottslingar” och tjuven ett ”offer”.

Sedan flera veckor har bybor Nävlinge i Skåne utsatts för omfattande stölder. Verktyg, diesel, koppar, till och med stuprör, har stulits i vartannat. En av Nävlingeborna fick hela sin verkstad länsad.

”Den var helt tömd på morgonen. Verktyg, svetsar och motorsågar för hundratusentals kronor var borta”, säger Nävlingebon till Norra Skåne.

Ortsborna tröttnade och började hålla utkik efter okända människor. En kväll, 10 juni, kunde man se en okänd bil köra upp mot en gård. När gårdsägaren anlände fick han se tjuven linda upp en kopparkabel med bultsax. Gårdsägaren, tillsammans med ytterligare en person, grep tjuven och band fast honom till händer och fötter. Därefter ringde man polisen.

Några dagar senare anlände uniformerad polis och ett filmteam till gården och grep männen som hade utsatts för stölderna. Man gjorde även en husrannsakan i gårdsägarens hem. De båda männen häktades i en vecka men släpptes i torsdags.

Männen väntar nu troligtvis åtal för grov misshandel och olaga frihetsberövande. De hade under tillfället misshandlat mannen, som fick besöka sjukhus, och åklagaren hävdar att detta inte skedde i anslutning till något brott. Tjuven som stulit av byborna har varken utsatts för husrannsakan eller blivit misstänkt för brott, något som minst sagt har retat upp ortsborna. En av dem säger till Norra Skåne att ”det är så man kokar” och att om polisen velat förhindra att det bildas ett medborgargarde, genom att frihetsberöva två ortsbor, så har man nu endast förvärrat situationen.

”Vi blir så illa tvungna att ta saken i egna händer när polisen inte gör det. Ska våra skattepengar läggas på en poliskår som inte är intresserad av att hjälpa oss?” säger Nävlingebon.


”Skulle fler saker hända här ute, tror jag inte vi ringer polisen. ”