Thursday, 14 February 2008

Andreas Malm och sanningen

Så släpps vänsterextremisten Andreas Malm åter fram i DN-manegen. Han använder som väntat sin tidigare metod genom att citera ett antal lösryckta påståenden utan att i sak bemöta ett enda av dem. Han ondgör sig över att SD varnat för krav på sharialagar och väljer samtidigt att blunda för att sådana krav redan rests av muslimska grupper i Storbritannien och Holland. Varningen från SD är således helt berättigad.
Malm vinklar verkligheten genom att beteckna högst berättigad kritik av islam som ”hat mot muslimer”. Han har tydligen inte lärt sig att skilja på sak och person.
Denne vänsterdemagog påstår sedan, utan enda bevis för sin tes, att hos nätverket för ”kontrajihad” ”sanning är en lika låg prioritet som i Eurabialitteraturen”. Om han istället hade läst någon av berörda böcker kunde han finna de är väl dokumenterade med fakta.
Det är istället journalistkåren och den politiska eliten som under ett antal år försökt dölja sanningen för folket. Detta har nyligen erkänts av några ledande TV-personligheter; se och lyssna här. De som under många år gjort sig skyldiga till detta brott mot demokratin borde verkligen skämmas. Men de saknar väl den förmågan.
Stolt medlem av nätverket.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

6 comments:

Anonymous said...

Det är ju intressant att se att du sväljer konspirationsteorierna, slår tillbaka på Malms politiska åsikter - men själv inte bemöter ett enda av hans argument, trots att du kritiserar hans.

Men det är väl så med alla er fascister. Ingen av er har koll på islam. Alla tror att "muslimer" är en homogen grupp. Skrattretande, är det. Men det gör tyvärr bara att ni ser okunniga ut.

Anonymous said...

Anonym kl 07:00 sade följande:"Bla, bla, bla, bla, bla, bla...."

Och dina argument är????

Lars Petter said...

anonumous, hur tolkar du in att Nils Dacke är fascist bara för att han visar på luckor (eller snarare avgrunder) i Malms argumenterande?

Dacke säger sedan att Malm "har tydligen inte lärt sig att skilja på sak och person". Den som förstår Dackes retorik inser att han är kritisk till islam och inte till muslimerna. Det är stor skillnad mellan att kritisera en religion och att fördömma dess anhängare. Islam behöver moderniseras, kristendomen har redan genomgått en sådan process. Koranens lagar styr fortfarande över nationella lagar vilket leder till att lagar och regler som skrevs ned på 600-talet fortfarande finns kvar. Försök hitta ickereligiöst grundade lagar som fortfarande finns kvar i något land, helt orörda. Lagar är till för att förändras i takt med det sammhälle de riktar sig till. Inga lagar är fulländiga därför måste vi hela tiden skriva om dem.

Magnus Andersson said...

Malm är så j-kla puckad och obildad att han inte ens är värd att kommentera citat för citat. Men det han kläckte ur sig om Bat Ye'ors bok står faktisk på dess baksidestext, inklusive Neill Fergusons beröm.

Jag tror inte att Malm läst böckerna han nämner i sin artikel.


(Själv har f ö Malm skrivit en bok om global uppvärmning som är lika obildad och usel och inte heller förtjänar kommentarer annat än att innehållet är så rörigt felaktigt och svamligt att det beröm boken fått från många håll är det mest skrämmande; men Malms engagemang i frågan syftar primnärt till planhushållning, vilket han rakt ut skriver här, på den okunniga klimatblogg där han är skribent.)

Nej förresten. Visst måste Malm kritiseras, men det är som att kritisera en okunnig unge som löper amok i finare sammanhang än denne klarar av. Att ungen är vänster ger dock dillitanten alibi.

Magnus Andersson said...

anonymous: Ingen här har påstått att muslimer är en homogen grupp. De är homogena i det att de har samma religion förstås, men Dilsa Demirbag-Steen (som faktiskt är muslim, vilket Malm kanske kunde ha tänkt på!) har förstås inte mycket gemensamt med fundamentalistisk muslimer. Detta understryks starkt av både Bat Ye'or, Bawer (som är helt olika typer av skribenter och författare; den ene historiker och den andre samhällsanalytisk journalist) och andra Malm bevisar att han inte läst men ändå kritiserar med ilskna foskler.

Fundmentalistisk islam är dock mainstream islam, och därför är islam ett problem. Många ickefundamentalistiska muslimer i väst kritiserar islam, vilket t ex en av världens främsta islamologer, Gilles Kepel, påpekar. Men Kepel är trots det pessimistisk om Europa och islams inträde på denna kontinent.

Vänstern i Frankrike har dock vaknat nu, och om Malm ska bete sig som hittills kan vi förvänta att Malm angriper den samlade vänstern i Frankrike.

Anonymous said...

Att SD bara har tre procent i partisympatimätningarna beror på att partiet är så stigmatiserat av media och PK-maffian att folk helt enkelt inte vågar uppge sitt förstahandsval, ens till utfrågarna. När man går till valurnorna blir resultatet ett annat.